Η απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης δεν έχει να κάνει πάντα με την αντοχή ή την απώλεια βάρους: μπορεί να σχετίζεται με τη βελτίωση της κινητικότητας, της ισορροπίας και της ευλυγισίας σας.

   Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους το Pilates πραγματικά… διαπρέπει! Η όλο και πιο δημοφιλής μέθοδος εκγύμνασης, σας παρακινεί να επιτύχετε την πλήρη αρμονία με το σώμα σας μέσα από προσεκτικές ασκήσεις και στάσεις που βοηθούν στην ανάκτηση του ελέγχου των μυών σας και την απόκτηση μεγαλύτερης ευλυγισίας. Παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της:

 

1. Θα απολαύσετε γραμμωμένους μύες και αυξημένη ευλυγισία

    Ένα τυπικό μάθημα Pilates (με διάρκεια από 45 λεπτά έως μιάμιση ώρα) είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα. Θα καταφέρετε να προπονήσετε όλους τους μύες σας, να ενισχύσετε το συνολικό συντονισμό σας, να προλάβετε τους τραυματισμούς, να βελτιώσετε την ισορροπία σας και να αντεπεξέλθετε πιο εύκολα στις καθημερινές δραστηριότητες. 

 

2. Θα αποκτήσετε καλύτερη στάση σώματος

   Το Pilates ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη σας, εντός και εκτός μαθήματος. Η άσκηση εκπαιδεύει το σώμα σας να κινείται σωστά, διατείνοντας τους τραυματισμένους μύες και δυναμώνοντας τους αδύναμους, ειδικά τη μέση σας. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η στάση του σώματός σας και η συνολική μυοσκελετική ευθυγράμμιση.

 

3. Το κέντρο σας θα γίνει πιο δυνατό

   Πολλές στάσεις του Pilates στοχεύουν συγκεκριμένα τους μύες του κέντρου σας, όπως τους κοιλιακούς, το κάτω τμήμα της μέσης και το πυελικό έδαφος. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα δεν περιορίζονται εδώ, καθώς ένα δυνατό κέντρο υποστηρίζει όλο τον σκελετό του σώματος, συμβάλλει σε βελτιωμένη ευλυγισία των αρθρώσεων και σύμφωνα με το περιοδικό Fitness βοηθάει ακόμη και στο πεπτικό σύστημα.

 

4. Θα αποκτήσετε την τέλεια ισορροπία

   Ολισθήσεις, παραπατήματα και πτώσεις θα ανήκουν πια στο παρελθόν με τo Pilates. H έρευνα που αναφέρεται στo portal McMaster Optimal Aging, δείχνει ότι η άσκηση βελτιώνει την ισορροπία (ειδικά στους ηλικιωμένους) και μπορεί να έχει προληπτική δράση, συμβάλλοντας στη μείωση της συχνότητας πτώσεων, καθώς εξασφαλίζεται καλύτερος έλεγχος των κάτω άκρων σας. 

 

5. Θα αναπνέετε καλύτερα

   Η μετρημένη αναπνοή είναι ένα τεράστιο κομμάτι του Pilates και όχι άδικα. Η βαθιά, ελεγχόμενη αναπνοή: 

 

● Αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη σας

● Συσφίγγει και γυμνάζει τους κοιλιακούς σας

● Καίει περισσότερες θερμίδες (καθώς απαλλασσόμαστε από θερμίδες με την εκπνοή κατά την κίνηση) 

● Δίνει ενέργεια και διεγείρει τα εσωτερικά όργανά σας

● Βελτιώνει την κυκλοφορία σας 

 

...και όχι μόνο. Θα βελτιώσει ακόμη και τα φυσικά αποτελέσματα της άσκησής σας. Όταν αναπνέετε βαθιά και συνειδητά σε συνδυασμό με την κίνηση (κάτι που ονομάζεται «συνειδητή αναπνοή»), οι μύες σας ωφελούνται, καθώς το οξυγόνο ρέει σε αυτούς που χρησιμοποιούνται και μεγιστοποιεί την απόδοσή τους. 

 

6. Θα αποφεύγετε τα μυϊκά λάθη

   Πολλοί από εμάς κινούμαστε εσφαλμένα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, καθώς καθόμαστε, σκύβουμε, ασκούμαστε και περπατάμε, ασκώντας πίεση σε λάθος μύες, με αποτέλεσμα άλλοι να γίνονται πιο αδύναμοι και άλλοι πιο δυνατοί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

 

   Όταν έχετε επίγνωση του τρόπου με τον οποίο κινείτε το σώμα σας στο Pilates και όταν απολαμβάνετε τα οφέλη που προαναφέρθηκαν, όπως ενισχυμένη αντοχή του κέντρου και καλύτερη ισορροπία, μπορείτε να θεραπευτείτε από υπάρχοντες πόνους και να αποφύγετε μελλοντικούς.

 

Πηγή:  www.holmesplace.com

Meliz Dance Shop