Όταν κάποιος γράφεται χορό για πρώτη φορά αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα με τα απλά παπούτσια που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του.

  Τα παπούτσια χορού είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορεί να κινείται άνετα ο χορευτής στο χορευτικό δάπεδο, να προστατεύονται τα γόνατα και οι σύνδεσμοι από τραυματισμούς και να παρέχουν το μέγιστο των χορευτικών δυνατοτήτων του εκάστοτε χορευτή.

  Τα παρακάτω πέντε σημεία κλειδιά θα σας οδηγήσουν στην σωστή για εσάς επιλογή παπουτσιών χορού Ballroom.

  1. Κλειστά ή ανοιχτά μπροστά; Τα παπούτσια που χρησιμοποιούνται για χορούς Ballroom ή Smooth, όπως Tango, Waltz, Foxtrot είναι πάντα κλειστά στο μπροστά μέρος.
  2. Η εφαρμογή. Σε αντίθεση με τα κοινά παπούτσια, τα χορευτικά παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν στο πόδι σαν κάλτσα ώστε να παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα στον χορευτή.
  3. Το Τακούνι. Τα γυναικεία παπούτσια Ballroom/American Smooth κατασκευάζονται με αρκετές επιλογές στο ύψος των τακουνιών από 0,5'' - 3'' (1,25 εκ - 7,5 εκ) , ενώ τα ανδρικά παπούτσια Ballroom/American Smooth διατίθενται στη 1.5'' (3,75 εκ) ύψος τακουνιού. Οι νέες χορεύτριες θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αλλιώς περπατάς σε τακούνια και αλλιώς είναι να χορεύεις, οπότε καλό θα ήταν για αρχή να επιλέξουν ένα μεσαίο ύψος και σε τύπο Flared (λίγο πιο φαρδύ). 
  4.  Στυλ και Χρώμα. Το στυλ αφορά το λουράκι που συνήθως υπάρχει σε αυτά τα χορευτικά παπούτσια. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ζευγάρι με λουράκι εάν είστε αρχάριες, ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Όσον αφορά το χρώμα, μια φυσική απόχρωση Flesh ή Tan είναι μια χαρά και ταιριάζει με όλα τα κοστούμια.
  5. Η Σόλα. Σε αντίθεση με τα κοινά παπούτσια, σχεδόν όλα τα παπούτσια χορού έχουν σόλα από σουέτ δέρμα ώστε να μπορεί ο χορευτής να γλιστράει ή να φρενάρει (slip-and-grip) αναλόγως το σημείο της χορογραφίας χρησιμοποιώντας το βάρος του.

  Γνωρίζοντας αυτά τα πέντε βασικά στοιχεία μπορείτε να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι παπουτσιών χορού Ballroom/American Smooth για εσάς.

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κλείσετε ένα ραντεβού για fitting ή για οποιαδήποτε απορία. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

 

Meliz Dance Shop