Ρυθμική Γυμναστική, έλεγχος και ρυθμός στο σώμα και στο μυαλό.

  Όμορφα κοριτσάκια με αγάπη στον χορό και στο μπαλέτο, συνδυάζουν κίνηση, ασκήσεις με συνοδεία μουσικής με τη βοήθεια των οργάνων ρυθμικής (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορίνες, κορδέλα) και έτσι τέχνη και αθλητισμός συνυπάρχουν δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ρυθμική γυμναστική.

  Το ιδανικό άθλημα για κορίτσια, αφού μέσα από αυτό θα μάθουν να κινούνται με χάρη και να ελέγχουν το σώμα τους. Η ιδανική ηλικία για να αρχίσει ένα κορίτσι είναι γύρω στα τέσσερα όμως κι αν ένα κορίτσι μεγαλύτερο σε ηλικία θέλει να μάθει την τέχνη της ρυθμικής μπορεί να ασχοληθεί μ’ αυτήν σε μαζικό επίπεδο με πολλά οφέλη.

  Είτε ασχοληθούν σε επίπεδο μαζικού, είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού τα οφέλη είναι πολλά, καθώς η ρυθμική γυμναστική βασίζεται τεχνικά στην λεπτομέρεια με αποτέλεσμα να αποκτούν ισορροπία, βελτίωση της ευελιξίας και του συντονισμού και έτσι γίνεται ένα άθλημα-βάση για την μετέπειτα ενασχόλησης των κοριτσιών με άλλα αθλήματα όπως συγχρονισμένη κολύμβηση, κολύμβηση, καταδύσεις, κλασικό αθλητισμό, χορό και άλλα πολλά αθλήματα με μεγάλη επιτυχία.

  Έτσι ακόμα και να σταματήσει ένα κορίτσι από την ρυθμική γυμναστική οι ικανότητες που θα έχει αποκτήσει θα την συνοδεύουν σε ότι άθλημα και αν ακολουθήσει στην συνέχεια γιατί θα έχει μάθει να ελέγχει το σώμα της, το μυαλό της και να υπακούει.

  Λίγα λόγια από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και προπονήτρια μας, Γεωργία Στράκα. 

 

Πηγή:  pyramida-gymnastics.gr