Το Κορμάκι Μπαλέτου

To Kormaki Mpaletou Areti Noti Ethniki Lyriki Skini-F.R.Duval Eisa-Gynaikeio Kormaki Mpaletou-MelizDanceShop

Γυναικείο Κορμάκι Μπαλέτου: F.R.Duval Eisa - Ballerina: Areti Noti

Αχ αυτά τα κορμάκια μπαλέτου!

Στα μικρά παιδάκια με όλες τις ροζ αποχρώσεις τους τα παιδικά κορμάκια τα βρίσκουμε γλυκά και χαριτωμένα.

Τα γυναικεία κορμάκια μπαλέτου στις έφηβες με τα πιο σκούρα χρώματα αρχίζουν να γίνονται πιο αυστηρά και στις τελειόφοιτες με τις δαντέλες μετατρέπονται στην couture εκδοχή τους.

Το ίδιο εργαλείο διδασκαλίας χορού εκφράζεται μέσα από διαφορετικές παραλλαγές για να καλύψει τα διαφορετικά στάδια εκμάθησής του.

Με τόσες πολλές παραλλαγές που έχουν, είναι λογικό να αναρωτιέσαι αν εξακολουθούν να πληρούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν ή αν απλά έχουν αρχίσει να υποτάσσονται και αυτά στις τάσεις της μόδας.

Αν, λοιπόν, υπήρχε κάποια που θα μπορούσε να μας πει δυο λόγια για αυτό το θέμα, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από μια χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που έχει πρόσβαση σε αυτό που λέμε άπειρα κορμάκια μπαλέτου και έχει φορέσει τα πάντα.

Ρωτήσαμε την Αρετή Νότη, μέλος του Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σχετικά με τα κορμάκια μπαλέτου, τι είναι, κατά την άποψή της, ποιο σημαντικό για αυτά και φυσικά ποιο είναι το τέλειο κορμάκι μπαλέτου.

Πόσα χρόνια χορεύεις;

Ξεκίνησα τα μαθήματα μπαλέτου σε μικρή ηλικία, και μέχρι και σήμερα με συνεπαίρνει η μαγεία του χορού.

Έχεις αυτό που λέμε άπειρα κορμάκια. Ποια είναι αυτά που ξεχωρίζεις και γιατί;

Σκέφτομαι πως ξεχωρίζω, κατ'αρχάς, αυτά που με την πρώτη ματιά μου διεγείρουν την αισθητική και σαφώς εφαρμόζουν ωραία στο σώμα μου.

Τι είναι πιο σημαντικό για ένα κορμάκι μπαλέτου, η εφαρμογή ή η εμφάνιση;

Όπως απάντησα και προηγουμένως, και στα δύο δίνω πάντα σημασία. Όμως, αν είναι να επιλέξω ένα από τα δύο, θα προτιμούσα το εφαρμοστό.

Πιστεύεις ότι ένα κορμάκι μπορεί να σε εμπνεύσει και βελτιώσει την απόδοσή σου;

Φυσικά, παίζει το ρόλο του και αυτό. Ανάλογα και με το χρώμα του... Διότι το χρώμα εκπέμπει και κάποια διάθεση, οπότε είναι σημαντικός παράγοντας και στην απόδοση.

Τι είναι αυτό που θα πρέπει να ξέρει κάθε μπαλαρίνα όταν επιλέγει το επόμενο κορμάκι της;

Η περίσταση για την οποία θα το φορέσει και το τι αύρα μπορεί να εκπέμψει φορώντας το.

Κορμάκι αμάνικο, με τιράντα, με μανίκι, βαμβακερό ή με δαντέλα; Ποια στοιχεία πρέπει να συνδυάζει το τέλειο κορμάκι μπαλέτου για εσένα;

Όπως προανέφερα, ανάλογα με την περίσταση θα προτιμούσα αμάνικο ή βαμβακερό κ.α. Κατ' εμέ, το τέλειο κορμάκι είναι αυτό που θα το φοράω και δε θα με φοράει.

Ευχαριστούμε πολύ την Αρετή για τις απαντήσεις και τον χρόνο της!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αρετή στο aretinoti.

Meliz Dance Shop