Η ενόργανη γυμναστική είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις  αλλά και στοιχεία χορού με τη χρήση οργάνων.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα όργανα της ενόργανης γυμναστικής για τις γυναίκες είναι: άλμα , ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος  ενώ για τους άνδρες είναι: άλμα ,δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος,πλάγιος ίππος, κρίκοι. Συμπληρωματικό  όργανο της ενόργανης γυμναστικής είναι και το τραμπολίνο.

Με τη ενόργανη γυμναστική τα παιδιά καλλιεργούν όλες τις φυσικές του ικανότητες όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, μυϊκή  συναρμογή, καθώς επίσης την χάρη και τη χορευτικότητα.

Με την ενόργανη γυμναστική δίνεται η δυνατότηα στα παιδιά να  γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν να το ελέγχουν και να απολαμβάνουν την κίνηση που προέρχεται από βιωμένες δραστηριότητες της καθημερινότητας τους. Αντιλαμβάνονται το χώρο και το σώμα τους σε αυτόν, αποκτούν και αναπτύσσουν ισορροπία και  δύναμη, ενισχύουν και αναπτύσσουν την ευλυγισία τους. Μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από το σώμα τους με τη βοήθεια της  μουσικής και του χορού, να εξελίσσουν τη φαντασία τους και φυσικά να διασκεδάζουν!

Τέλος, διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους με τρόπο δημιουργικό και άκρως ωφέλιμο τόσο για το σώμα τους όσο και για το πνεύμα τους.

Meliz Dance Shop